Hypnose og hypnoterapi

OBS: Jeg har pt. venteliste på 2-4 mdr. 

 

Hvorfor arbejde med hypnose? 

Mange klienter opsøger mig, fordi jeg som en af få psykologer i Danmark bruger hypnose og hypnoterapi i mit terapeutiske arbejde. Hypnosen hjælper os til at få fat i følelsesmæssige problemstillinger på en dybdegående måde, som kan virke forløsende og omsorgsfuldt på samme tid. Hypnose kan være en effektiv terapeutisk metode, men det skal bruges med omtanke - derfor er det vigtigt, at du vælger en hypnoterapeut med en solid faglig baggrund.  

Hvad er hypnose og hypnoterapi?

Hypnose er en ændring i din bevidsthedstilstand - en form for trance, hvor din hjerne arbejder lidt anderledes, end den gør, når du er fuldt vågen. I hypnose kan vi derfor få adgang til en del af din hukommelse, som du ikke normalt har adgang til - minder som ikke er en del af din bevidste hukommelse, men som har stor betydning for, hvordan du fungerer i din hverdag. 

I hypnoterapi bruger vi hypnose i den terapeutiske behandling, og vi taler her sammen i arbejdet, mens du er i hypnose.

Du kan læse mere i min artikel om hypnose på Dansk Psykologforenings hjemmeside. 

Er hypnose ikke noget mystisk noget? 

Mange forbinder hypnose med noget mystisk og alternativt. Sådan er hypnose ikke i mine hænder. Jeg er som psykolog videnskabeligt uddannet og følger løbende med i international forskning i hypnose. Derudover er jeg jævnligt på kurser for at dygtiggøre mig, så jeg ved, hvor hypnose kan give mening - og hvor det måske bør udelades. Jeg anvender som hovedregel kun hypnose som en integreret del af et samtaleforløb. Jeg laver ikke quick fix behandlinger som fx rygestop.    

Virker det for alle? 

Langt de fleste mennesker kan hypnotiseres. Nogle er dog mere modtagelige end andre (særligt hypnotiserbar), og et lille fåtal har meget svært ved få noget ud af hypnose, typisk fordi de har svært ved at give slip og komme i trance. Jo flere gange man har været i hypnose, jo lettere har man ved at gå i trance, og har man arbejdet med meditation og mindfulness, er der et rigtig godt fundament for også at kunne få meget ud af hypnose. 

Har du lyst til at prøve hypnose til udvikling?

Du kan læse eksempler på mit arbejde med hypnose ift. traumer og chokreaktioner, ift. stress og depression og ift. langtidsfølger efter stress på min blog. 

Gå til bloggen