Søvnproblemer efter hjernerystelse

Karen (navnet ændret) kom til klinikken med langtidsfølger efter hjernerystelse. Hjernerystelsen havde hun fået for 2 år siden, og hun kæmpede fortsat med en lang række symptomer:

- Søvnproblemer - vågnede mange gange, af og til vågen fire timer i træk i løbet af natten.
- Lydfølsomhed
- Lysfølsomhed
- Koncentrationsproblemer
- Hukommelsesproblemer (købte fx den samme julegave 3 gange, fordi hun har glemt, at den allerede var købt)
- Grådlabilitet (at man har let ved at komme til at græde)

Karen havde derudover en del symptomer, som jeg syntes lød som synsvanskeligheder - en helt almindeligt følge efter en hjernerystelse, som mange ikke kender til. Hun havde fx svært ved at overskue supermarkeder og finde de varer, hun skulle have og fik angstanfald, hvis hun gik i Bilka. Samtidig var det blevet rigtig ubehageligt at køre bil især på motorvej.

Jeg anbefalede hende at opsøge en neurooptometrist, som senere konkluderede, at der var store synsvanskeligheder, men at det var noget, som der kunne gøres noget ved med synstræning. 

Første indsatsområde: Søvnen

Det første indsatsområde hos mig var Karens søvn. Hvis man ikke sover ordentligt, så er der rigtig meget andet i hjernen, som heller ikke fungerer optimalt, fx koncentrationsevnen og arbejdshukommelsen.

Vi indspillede en hypnose ved den første session, som netop arbejdede med hendes evne til igen at kunne sove.

Da hun kom til opfølgningen måneden efter, kunne hun fortælle, at allerede efter 3 dage sov hun hele natten igennem, og hvis hun vågnede, så faldt hun hurtigt i søvn igen. 

Det betød, at hun havde et helt andet overskud om dagen - og ikke længere var grådlabil. Det betød også, at hun ikke længere havde behov for at sove til middag, men i stedet hvilede midt på dagen ved at lytte til de indspilninger, hun har fået for som lektie hos mig.

Og så havde hun fået energi til at kunne være oppe til kl. 21.30 om aftenen.

Nyt fokus, når søvnen er på plads

Det betød ved anden session i klinikken, at vi kunne begynde at fokusere på lyd- og lysfølsomhed, hendes koncentrationsevne og hendes arbejdshukommelse, så det var det dagens hypnoseindspilning blev brugt på – og du kan se lidt temaer på billedet.

Karen er en af de, som har meget nemt ved at visualisere. Hvis man er god til det, så kan vi nogle gange opleve kvantespring med hypnosearbejdet, også selvom man er flere år efter sin hjernerystelse.

 Tænker du, dette kunne være relevant for dig, så tag kontakt til mig eller se nærmere på min pakke til hjernerystelse her på hjemmesiden. 

 

Lyst til at følge med? 

Så tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig en kort intro til hjernetræning. På nyhedsbrevet får du bl.a. besked om nye blogindlæg samt tilbud fra min shop med hjernetræning.

OBS - nyhedsbrevet kommer en til to gange om måneden