Hvordan bevarer jeg håbet? Om at leve med kræft og føle sig rask

#egenomsorg håb kronisk sygdom
Hjernetræning
Hvordan bevarer jeg håbet? Om at leve med kræft og føle sig rask
1:07:42
 

”Jeg synes faktisk ikke, at det her det er skrækkeligt. Jeg synes faktisk, at jeg lever et liv, som er rigere end det jeg havde før. Jeg vil ikke bytte liv med nogen, for jeg kan ikke forestille mig, nogen som lever et bedre liv, end det liv jeg lever.”

Hvordan holder man fast i, at man er rask, selvom man har gennemgået 48 kemobehandlinger for kræft?

I denne samtale taler jeg med Jesper.

Jesper fik for tre år siden diagnosticeret tyktarmskræft, da kræften havde spredt sig til hans lever. ”Der er ikke noget at gøre” var det budskab Jesper tog med hjem fra den første samtale med en overlæge. Han fik at vide, at den behandling han kunne få, var livsforlængende kemobehandling.

Nu har Jesper levet tre år med kræft. Lægerne har kaldt ham helt unik, fordi han har det så godt, som han har. Han har gennemgået 48 kemobehandlinger, stort set uden alvorlige bivirkninger og uden en eneste sygedag, men dog på nedsat tid på sit arbejde.

Han tror stadig på, at han bliver helt rask.

Hvordan gør man det? Holder modet oppe og fast i troen på, at man er rask – og at kræften på sigt vil forsvinde? Det taler vi om her.

 

Mit møde med Jesper

Jeg mødte Jesper et halvt år inde i hans kræftforløb til nogle få behandlinger med hypnose og hypnoterapi ift. den kvalme, han fik af sin behandling.

Siden har Jesper holdt mig opdateret flere gange på hans udvikling, og jeg fik lyst til at tale med ham om hans forløb.

Jeg har været fascineret af den måde, han tacklede sygdommen på, og jeg har tænkt, at hans fortælling kunne være inspirerende for andre, som står i svær kronisk sygdom – uanset om det er kræft eller andre lidelser.

Jesper var engang en helt almindelig dansk mand, som kørte på motorcykel og tog til Smukfest Festival.

Nu lever han et andet og rigere liv, stadig med sin motorcykel og Smukfest, men med langt større bevidsthed omkring sig selv og sin omverden. 

Han går fortsat på arbejde, han kommer ud at rejse. Men han har åbnet sig for, at livet indeholder mange flere nuancer, end vi lige kan se – og sammen med sin hustru har han grebet sit forløb an på en helt særlig måde.

De har lavet et manifest for, hvilke informationer de vil høre – og hvordan de vil mødes i kræftbehandlingen. De vælger bekymringerne fra.

Jesper har opsøgt healere, oplevet klangskåle, været på shamansk trommerejse og fået vakt sin kundalini-energi. Han har søgt holistisk orienteret kræftbehandling i Tyskland og sat sig ind i, hvordan alverdens kosttilskud kan bruges i behandlingen af kræft lige fra svampe over gurkemeje og tomatjuice til mistelten og cannabisolie.  

Han bruger fortsat hypnosen til at bevare roen og fodfæstet i sit kræftforløb, til at sænke sit blodtryk – og som forberedelse på de ressourcekrævende lægesamtaler, der jævnligt følger med, når man har kræft. 

Vi taler om alt det Jesper har været igennem – og hvad Jesper gør for at bevare troen på, at han en dag bliver helbredt. Om at vælge drama fra og fokusere på det positive og det berigende i livet.

Vigtigt at sige: Jesper har ikke afskrevet den traditionelle kræftbehandling i det danske sundhedssystem. Han har suppleret sin behandling her med alternative metoder. 

Om det er derfor Jesper stadig lever – og lever godt 3 år efter, han fik konstateret sin kræft, ved vi ikke – men måske er det.

Kom med ombord og lyt til en spændende fortælling om at leve et godt liv og føle sig rask, selvom du har kræft.

Lyst til at følge med? 

Så tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig en kort intro til hjernetræning. På nyhedsbrevet får du bl.a. besked om nye blogindlæg samt tilbud fra min shop med hjernetræning.

OBS - nyhedsbrevet kommer en til to gange om måneden